Inte jag också

18.10.2017 kl. 01:50

 

Jag kommer inte skriva en "Me too-status".

Jag vågar inte skriva en, för jag är tjock och ful. Jag är rädd för att killar som läser statusen ska säga "Vadå, vem fan skulle nånsin vilja röra henne?" eller "Hon ska väl vara glad om nån faktiskt vill ha henne", för det har killar sagt till mig förut.

Jag är rädd för att tjejer ska säga "Vadå, ingen stör väl nånsin dig?" eftersom jag inte alls får lika många påhopp som vackra flickor. Ja eller, jag får lika många, men inte riktigt likadana. Det händer nog att folk tafsar på mig eller följer mig på gatan och viskar att jag har snygg röv, men det är inte lika ofta som för andra flickor. Det händer oftare att folk tar sig friheten att rycka tag i mig och säga "Kolla på den här, hon skulle väl vara nåt för dig Nicke?" (Han som heter Nicke tittar i backen och mumlar "Håll käften" medan hans polare vrålskrattar), eller att någon full jävel tittar på mig och rakt ut säger "Fy fan". 

Jag vet inte om detta blogginlägg går emot hela meningen med #metoo eftersom jag ju skriver att jag inte kommer att posta hashtaggen nånstans. Jag hoppas inte det. Jag stöder fullt hela kampanjen, och jag försöker inte "tysta ner" nån annans bekymmer genom att snacka om mina problem. Jag ville bara säga att ja, jag också - #metoo. Men jag vågar inte posta det nånstans. 

(Jag vet, jag skrev ju det här nu men jag har inga läsare så det räknas inte). 
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Män som har råkat ut för samma sak men från kvinnor skall enligt feminister vara tysta.
ALDRIG!
K.18.10.17 kl. 22:11
Jag är osäker på om jag förstod dig rätt, men som feminist anser jag absolut att alla, oavsett kön, som råkat ut för nån form av sexuellt ofredande givetvis har rätten att tala ut. Och oavsett vilket kön personen som stod för ofredandet har är det förstås lika fel.
18.10.17 23:18