Min nyfunna kärlek för Marthaföreningen

14.01.2018 kl. 01:47

Jag började följa Marthaförbundet på Instagram. Jag vet, är jag 55 eller? Men jag insåg när jag klickade runt bland deras inlägg att vi verkligen gett dem ett sämre rykte än de förtjänar. Är det Marthamöte eller? frågar någon när de menar att en grupp sitter och skvallrar. Men hallå, Marthorna är ju typ landets hjältar!

Första dagen i skolan i år rekommenderade de äldre eleverna att vi skulle gå in på Marthaförbundets hemsida för smarta tips om ekonomi och hushållning. När jag var liten fanns det så många tjocka ungar att Marthorna började ordna workshops i skolorna om hur man gjorde egna hälsosamma mellanmål, och vi fick små lättlästa receptböcker. Mormor berättade om en Marthaförening som såg en bild på en pojke i nåt fjärran land som gick barfota i snön, och hela föreningen började sticka så det rykte om det, och snart fick hans by en hel låda proppfull med stickasockor. Går man in på deras hemsida håller de nu på att typ rädda miljön, och det finns massa återbrukningstips, ekonomitips, ekologitips, gör det själv-projekt, ja en massa hjälpsamma grejer. Som att ha en allvetande mormor att fråga råd av. 

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget, jag ville bara berätta för någon att jag tycker att Marthorna är superhjältar. Jag tänker inte joina dem eller nåt, då skulle jag ju tvingas träffa människor. Men jag tänker fortsätta följa dem på Instagram, kanske lite av deras coolhet smittar av sig på mig. 

He va he. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: